MARAMUREŞ

Consiliul Judeţean

Informare: “Anul European al Patrimoniului Cultural 2018”

11 Octombrie 2017

"Anul European al Patrimoniului Cultural în 2018: o celebrare a diversității și a bogăției patrimoniului nostru european” va fi lansat în perioada 7-8 decembrie 2017 la Milano.
“Anul European al Patrimoniului Cultural în 2018: o celebrare a diversității și a bogăției patrimoniului nostru european” va fi lansat în perioada 7-8 decembrie 2017 la Milano.

Buget: Anul European va dispune de un pachet financiar de 8 milioane €. Din acest buget, 5 milioane vor fi acordate ca sprijin financiar pentru proiectele selecṭionate prin cererea specifică deschisă de către CE. Direcṭia generală EAC a Comisiei atrage atenţia că tema patrimoniului cultural – tangibil sau intangibil – poate reprezenta esenţa unui parteneriat european de colaborare, respectiv a unui proiect cultural depus ca aplicaṭie prin cea de-a doua cerere deschisă recent prin subprogramul „Cultura″. Fiṣele de prezentare pentru cele 2 cereri au fost trimise de către UNCJR Bruxelles la 26 septembrie a.c.

Programe europene: Finanţări pentru patrimoniul cultural se pot obṭine ṣi prin alte programe sau fonduri europene, respectiv „Erasmus+″, „Orizont 2020″, „COSME″, „Europa pentru Cetăṭeni″, fondurile structurale ṣi de coeziune. O bază de documentare este și studiul realizat de Institutul European de la Budapesta „Mapping of Cultural Heritage actions in European Union policies, programmes and activities”.

Mai multe informaṭii pe website, twitter, email la: https://ec.europa.eu/culture/european-year-cultural-heritage-2018_en 

Autorităţile locale ṣi regionale sunt considerate adevăraţii parteneri pentru concretizarea celebrării patrimoniului, aşadar acestea sunt încurajate să ia legătura cu coordonatorii naṭionali, dacă doresc să se implice în organizarea unor evenimente locale ṣi să folosească label-ul pus la dispoziṭie de CE.

Lista contactelor naţionale pentru acţiunile desfăşurate sub egida iniṭiativei Anul 2018 - Anul european al patrimoniului cultural se regăseşte în anexă.

Informare din partea Serviciului Promovare Proiecte – Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, telefon: 0262 211 947, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

Versiunea veche a site-ului

site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.