MARAMUREŞ

Consiliul Judeţean

Propunere de colaborare în proiecte europene, Asociația Județelor din Croația

16 Noiembrie 2017

Asociația Județelor din Croația caută parteneri de proiect cu care să poată aplica pentru proiecte finanţate de către Uniunea Europeană. Principalele subiecte de interes sunt proiectele legate de consolidarea capacităţii administraţiei locale şi regionale, transparenţă şi transferul deschis de date şi cunoştinţe.
Asociația Județelor din Croația caută parteneri de proiect cu care să poată aplica pentru proiecte finanţate de către Uniunea Europeană. Principalele subiecte de interes sunt proiectele legate de consolidarea capacităţii administraţiei locale şi regionale, transparenţă şi transferul deschis de date şi cunoştinţe.

Informații generale despre asociație:

Aceasta reunește toate județele croate şi orașul Zagreb şi are în total 21 de membri. Statutul sau definește principalele obiective, iar printre acestea se numără şi sprijinirea dezvoltării cooperării între județe si unitățile autonome la nivel local din cadrul acestora, organizarea de diverse forme de schimb de experiența privind funcționarea unităţilor ce se autoguvernează la nivel regional în Croația, participarea activă la dezvoltarea cooperării internaționale, stabilirea si menținerea relațiilor cu organizațiile similare din alte ţări şi organizații internaționale, etc. Pentru a facilita cooperarea, schimbul de experiența si rezolvarea mai eficientă a problemelor, au fost create 12 grupuri de lucru, spre exemplu pentru educație, sănătate şi îngrijire socială, probleme juridice, economie şi dezvoltare regională. Asociația cooperează în mod permanent cu o gamă largă de entităţi partenere şi asociați externi, cu ajutorul cărora organizează formări, ateliere de lucru, conferinţe, etc.

În prezent, Asociația Județelor din Croația este partener în proiectul european LADDER (Local Authorities as Drivers for Development Education and Raising Awareness), inițiativă la care participă 26 de parteneri asociați si 20 asociații din 18 state membre şi 17 non membre.

Contact pentru detalii: Mateja Jalušić, Advisor for international cooperation and EU funds, tel: +385 1 6110-361, gsm: +385 91 6202-002, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Informare din partea Serviciului Promovare Proiecte – Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, telefon: 0262 211 947, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..


Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

Versiunea veche a site-ului

site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.